Ay Günlükleri Serisi Dördüncü Kitabı: Winter Kitap Yorumu

Kitabımız Ay Günlükleri Serisinin dördüncü kitabı Winter. Yazarımız Marissa Meyer. Kitapta ana karakterimiz tabi ki Winter yani Pamuk Prenses ama kitap final özelliği taşıdığı için öteki karakterlerde fazlaca yer almış durumda. Winter Ay yeteneğini kullanmayan bir aylı bu yüzden Ay Hastalığı denilen halüsinasyon görme gibi durumları var. Winter insanların beynini kontrol etmeyi ya da kendini olmadığı biri gibi göstermeyi doğru bulmuyor. Bu davranışının getirisi olarak Ay Hastalığı, herkesin onu deli sanmasına sebep oluyor. Karakterimiz hem ayın hem Dünyanın en güzeli kadını olarak alınıyor kitapta bunun üstünde çok durulmuş çünkü onu ilk gören herkes güzelliği karşısında şok oluyor. Winter’ın yüzünde 3 tane bıçak izi var bunu zamanında Winter’ın beynini kontrol ederek Levana’nın yaptığını biliyoruz. Bu yara izleri dahi Winter’a güzellik katmış durumda. Winter Levana’nın üvey kızı ama Prenses ünvanı var halk onu çok seviyor. Ekibimiz bu sırada Aya girmenin planını yapmıştı. Kai’yi Doğu Uluslararası Topluluğuna bıraktılar sanki ona işkence etmiş izlenimi vererek. Bu sırada Thorne ve Kai arasında geçen şu diyalog çok hoşuma gitti. Kai Throne kleptoman gibi davranıp suçlarını yargılar ve Rampion’un Amerikan Cumhuriyesinin malı olduğunu söyler Thorne ise:

“Ağzında gümüş kaşıkla doğan şu imparatorumuza bakın hele! Hem çalışmadığımı kim söyledi? Hırsızlık kolay mı sanıyorsun?”

Kaptan Thorne

Kai Levana’yı ikna edip düğünü Ay’da yapacaklardı. Cinder ve ekibi ise Amerikanın gemisi Rampion bozulmuş gibi uzay boşluğunda Kai’nin gemisine aktarma yapacaktı. Thorne ise buna çok üzgündü şu diyalogdan anlayabiliriz. Planın bu kısmı başarılı geçti ama Levana’nın zekasını küçümseyen ekibimiz geminin aranma fikrini unuttu. Gemi aranınca ekibimizden Cress dikkat dağıtmak için ekipten ayrıldı ve Ay’ın başkenti Artemisya’nın Tren sistemini açarak arkadaşlarının kaçmasını sağladı. Winter ise Cress’in saklandığı yeri görerek kafası gene gitmiş gibi yaparak ‘Üvey annecim bu kutuları alalım bize hediye nede olsa’ diyerek Cress’i kutuyla beraber almayı başardı. Jacin ise bunu fark edince tehlikeli olduğunu söyledi fakat Winter üvey annesin’in birinin daha parmağını kesmesini istemiyordu. Daha önce bahsettiğim gibi Ay’da parmak kesmek çok yaygın bir cezadır. Kai ise çoktan odasında hapis hayatı yaşıyordu Torin ise anlaşmadan cayacak mı diye meraklıydı ama Kai çok netti şu cümleden anlıyabiliriz;

“Ah Ay’la müttefik olmayı isterim tabi.”dedi Kai “Ama önce, tahttaki kraliçeyi değiştirmek gerek.”

İmparator Kaito

Kaçan ekibimizin tüm planları suya düşmüştü plan yapmak için bir süre saklanmaları gereken bir yere ihtiyaçları vardı tek gidebilecekleri yer ise Wolf’un ailesinin eviydi. Scarlet’i kurtarmayı bırakın gene bir kişiyi geride bırakmışlardı. Cinder artık planların aksamasından çok üzülmekte kendini suçlamaktaydı. Bu sıra da Winter Jacinle dışarı çıkmıştı ve daha önce başkentte gezerken bir dükkandaki çocukların ona taç yaptığını gördü tacı kafasına taktı fakat Levana’nın buna nasıl tepki vereceğini bilemezdi ama Jacin Levana’nın ne kadar kıskanç olduğunu bildiği için tacı kafasından alıp çöpe attı. Şehrin her yerinde olan kameralar sayesinde bu haber Levana’nın kulağına çoktan gitmişti. Winter’ın öldürülmesi gerektiğini düşünmeye başladı.

Cinder gittikleri kasabada gezerken duvarlara yazılmış yazılar dikkatini çekiyordu hepsi yönetime karşı sitem doluydu içlerinden bir tanesinde ‘oğlum nerede’ yazıyordu. Cinder Ay’ın zalimlikle yönetildiğini biliyordu ama bu artık kafasında daha da yer etti. Kabukların toplanıp uyutulup kanlarının alınması erkek çocuklarını toplanıp kurt askere dönüştürülmesi bunlar insanlık dışıydı. Sonunda Wolf’un evini buldular babası ölmüş ama annesi yaşıyordu adı Maha idi. Annesi Wolf’u çok özlemişti ve Cinder’ı Kraliçesi olarak görüyordu. Gittikleri kasabada maden ocağı vardı ve insanlar burada büyük bir baskı ile çalıştırılıyordu. Başkentteki ihtişamı burada yoktu bu şehir Artemisya gibi beyaz değil griydi. Levana’nın asillerin olmadığı bölgeleri boş verip sadece bir çalışma merkezine çevirdiği buradan belliydi. Şehirde çok az muhafız olmasına rağmen insanlar baskı altında isyan çıkarsalar dahi bir sihirbaz gelir ve daha büyük bir zulümle yönetiliriz düşüncesindeydiler bu yüzden yeteneklerini kullanmıyorlardı bile. Cress’in olmayışı büyük bir sıkıntıydı olsaydı isyanı bütün şehir ekranlarında Cinder’ın konuşması ile verebilir ve halkı canlandıra bilirlerdi. Planlarını baştan yapmaya çalışan ekibimizden, Kaptan Thorne Cress’in geride kalmasıyla yıkılmıştı.

Bulundukları bölgede regloit madenleri vardı. Ay halkı bu madenleri çoğu yerde kullanıyordu. Sarayda ise Winter’ın ölüm emri çıkmıştı. Bunu uygulaması için Kraliçe Jacin Clay’ı seçti yani Winter’ın en sadık muhafızını. Jacin Cress’in yanına gider o Scarlet ve Winter’ın saraydan kaçması gerektiğini söyledi. Cress’i ise kendisinin onların kaçmasını sağlıycağını ve Cinder’a buradan daha çok yardımcı olabileceğini açıladı. Winter’ın çok sevdiği hayvanat bahçesinde ki kurdu Ryu’yu Jacin serbest bıraktı bu sayede Winter’ı öldürmeye çalıştığında Ryu atlayacak ve her yer kan olacaktı Cress bu sırada kameralarla oynayacak ve sanki Winter ölmüş gibi olacaktı. Plan doğru işledi ve Winter şok yaşamıştı Jacin her şeyi ona hızlıca anlattı Scarletle buradan kaçması gerektiğini Cress ve kendisinin onlara yardım edeceğini. Winter o an üvey annesi Levana için bir tehdit oluşturmadığını ve neden hala onu öldürmek istediğini düşünüyordu. Jacin Winter ve Scarlet’e Cress’in verdiği bir ekranı verdi. Kızlarımız Kraliçenin sarayından kaçıp Cinder’ın yanına gittiler. Winter o kadar güzeldi ki Thorne şok geçirdi ve bu kişinin Prenses Winter olduğunu öğrenince;

“Ne bu ya? Biz istenmeyen prensesler yetimhanesi filan mı işletiyoruz, anlamadım ki.”

Kaptan Thorne

Cress’in onlara yolladığı videolu mesajda Cinder’ın klibini her yerde verebileceklerini hala yaşadığını ve onunla buradan bağlantı kurabileceklerini söyledi.

Haber Cinder’ı ve Thorne çok rahatlattı. Artık Klibi verme zamanıydı. Tüm Ay ülkesi Prensesinin gerçekten ölmediğini ve hakkı olan tahtı almaya geldiğini bilecekti. Cinder bulunduğu bölgede Klip sonucu insanların tepkisiz kaldığını o kadar çok baskı altında kalmaktan monotonlaştıklarını fark etti. Bir kaç olay ardın artık bu bölge Cinder’ındı. Bu sırada Levana’ya giden haber sonucu Cinder’ın nerde olduğu tespit edildi. Baş Sifhirbaz Cinder’ı almak için geldi. Takımımız gene ikiye bölündü. Wolf ve Cinder yakalandı. Thorne, İko, Scarlet ve Winter’sa saklanmayı başardı.

Cinder Düğün gününe kadar Ay hapishanesi de kalacak sonrasında o gün idam edilecekti. Fakat hapiste Adri ve kızı ile karşılaştı onlarla konuştu onlardan tiksiniyor ve nefret ediyordu. Kocasının Adriye emanet ettiği ve çok iyi bakmasının söylediği Cinder’a sürekli işkence etmişti sayborg ayağını çıkartıp günlerce tökezleyerek yürümesini sağlamıştı bile. Adri hala Cinder’ın Selene olduğuna inanmıyordu. Wolf ise türlü genetik oynamalara gene mahkum kalmış durumda artık daha fazla kurda benziyordu korkutucuydu. Cress ve Jacin sarayın labirentlerinden kaçmaya çalışıyordu. Cinder için artık düğün günü gelmişti. Yargılanmak için herkesin önüne Adri ve Kızı Pearl çıktı önce. Cinder onları izlerken Adri’nin kocası Garan orda olsaydı utancından ölürdü diye düşündü Adri ağlıyor ve Levana’yı Kraliçesi olarak kabul ediyordu. Cinder onlara tiksinti ile bakıyordu. Sıra Cinder daydı Levana’nın önünde diz çökmeyecek yalvarmayacaktı öleceğinden emindi ama o gururunu ayaklar altına sermiyecekti. Levana ile tartışmalarının sonucunda Kaos çıktı ve Cinder kendini Artemisya gölüne zor attı. Cinder elinden geldiğince yüzdü ama bir süre sonra sayborg sistemine su girmeye başladı gözleri bulanıklaştı ama karşıdan gelen biri vardı…

Cress ve İko, Jacin ve Thorne’nun Cinder’ı sudan çıkarmasını bekliyordu. Scarlet ve Winter ise Winter’ın gördüğü bir rüya üzerine genetiğiyle oynanmış askerleri kendi saflarına çekmek için Ay mağralarındaydılar. Askerleri kendi saflarına Winter sayesinde çektiler çünkü Winter sihir yeteneğini kullanmıyordu onların zihinlerini kontrol etmeyecekti. artık Winter çok sevdiği kuzeni Selene için bir ordu toplamıştı. Kabul edelim bu kız bir deli olsa da her hareketi çok güzel. Fakat Winter ve Scarlet’in bu hareketinden sonra Levana Winter’ın yaşadığını anlamış ve onu öldürmeye kendi geliyordu. Cinder ve arkadaşları ise bir malikane bulmuşlardı kedilerini. Cinder’ın sisteminden Levana’nın sihirsiz yüzünü almaya çalışıyorlardı ve başardılar fakartt Cinder’ın sayborg sistemi artık çalışmıyordu.

Winter bu sırada ordusuyla Cinder’ı bekliyordu ama oturduğu taşın üzerinde sanki Jacini gördü ve Jacin onu ormana çağırıyordu Winter hiç tereddüt etmeden ormana giti ve orda Jacin’i değil yaşlı bir kadını gördü ona Jacin’i sordu kadınsa Jacin’in ona geliceğini söylediğini o zamana kadar bu elma şekerlerinden yemesini söyledi. Winter yine tereddüt etmeden yedi ve yaşlı kadının dönüşümünü izledi çünkü o Levana’ydı ve Winter’a içinde virüs olan şekerleri yedirmişti. Levana’nın o an Winter’a dediği şeyler gözünü hırsın bürüdüğünü fark ettiriyordu;

“Doğduğun günden beri benim isteyip isteyebileceğim her şeye sahiptin. Güzeldin. Baban sana tapıyordu. Şimdi de halkımı büyülüyorsun. İnsanları bana karşı dolduruyorsun. Ama bu böyle sürüp gidemezdi. Baban öldü. Yakında güzelliğinde kalmayacak. Artık mavi ateş taşıyıcısısın. Sana yaklaşan herkes buna pişman olacak.

Ay kraliçesi levana blackburn

Winter’ı kurtarmak için yaşam destek ünitesine koymuşlardı. Cinder takımın bunu öğrenir öğrenmez bölgeye panzehiri götürmek için Jacinle laboratuvarı bastılar ve hemen ilaci Winter’a ve bulaştırdığı insanlara götürdüler. Winter iyleşti. Cress ve Thorne taç giyme törenine gizlice gidecekler ve Cress sistemdeki trenleri açacak ve isyan başlayacaktı. Winter ve Jacin ise diğer bölgelere gitti daha fazla kişi toplamaya. Cress ve Thorne saraya girdiler fakat aylılar Throne’nun zihnini yönetiyor ve onunla oynuyorlardı. En sonunda biri Thorne’u dudaklarından öpmeyi başardı. Cress çıldırdı fakat Thore ona Cress onu sen sandım aklımla oynadı ben seni seviyorum diyince artık ikilimiz arasındaki aşk tamamlamıştı ama muhafızlar çiftimizden şüphelendi ve Thorne tutuklandı ve Cress kaçmayı başardı.

Kai’nin odasına bir şekilde girdi. Kai onu kontrol odasına sokmayı başardı. Bu sırada Cinder ve ordusu sarayı çevirmiş yardım için isyana gelen halk yoldaydı. Taç giyme başlamıştı. Wolf orda tekrar beyni yıkanmış bir şekildeydi ama herkesin sandığının tersine Levana’ya bu kadar yakınken onu neden öldürmesin ki. Wolf Levanaya doğru atladı ama başaramadı ve hemen salondan atıldı. Derin sesizliğin ardın dan bir sesn geldi “Merhaba teyzecim” Selene tahtını almaya geldi. Savaş başladı Levana dışarı çıktı ama konuklar ve yeni kocasını sarayın büyük salonuna kapatmıştı. Bir anda ekranda Cinder’ın sayborg zihninden çektikleri video yayınlandı Levana’nın gerçek yüzü yanıktı her yeri bir gözü kanmıştı saçları neredeyse yoktu Levana korkunç bir şekilde yanmıştı. Cress başarmış ve videoyu yayınlamıştı. Levana videodan sonra gücü azalmış ve saraya kaçmıştı ama ordular birbirine girmişti. Winter destek olarak öteki bölgelerden halkı toplamış ve Jacinle gelmişti. Bu sırada Baş Sihirbaz Aimery Jacin ve Winter’a saldırdı Winter’a sahip olamamanın verdiği hırs ile bir çok söz söyledi Winter ilk kez Ay sihrini kullanarak Scarlet’in zihnini yönetip Aimery’ı öldürdü ve bu Winterda şok etkisi yarattı bu sırada Cinder Levana’yı sarayda aramaktaydı ve sonunda Taht odasında onu ve Thorne’u buldu.

Levana’nın yaptığı konuşma çok etkileyiciydi. Cinder’a kendisini yakan kişinin Kraliçe Channary olduğunu söyledi. Ama Cinder annesini hiç tanımamıştı. Onun için anne sadece bir kelimeydi. Tam bu noktada tüm Ay hanedanının acımasız olduğunu anladık fakat Cinder neyse ki Dünyada yaşamış ve Kendi kendine büyümüştü. Cinder ise ona Ayda kalsam belki sizin gibi olurdum ama ben siz değilim dedi bu sırada odaya sırayla tüm takım girmeye başladı ve odada kaos çıktı. Levana ve Cinder diğerlerinin beynini konrtol ediyor ve herkes yaralanıyordu en son Levana güçten düştü ve pes etti ama Cinder ona yaklaşınca Cinder’ın kalbine bıçağı sapladı ve Cinderda Levana’yı vurdu. Sonuç olarak Levana öldü ve üstündeki kraliçelik unvanı tamamen kaldırıldı hiç olmammış gibi çünkü Cinder kurtulmayı başardı ve kan testi sonucu Prenses Selene olduğu bir kanıta dönüştü. Artık o Ay’ın Kraliçesi Cinder’.dı.

Ayna yanıt verdi:

“En güzel sizsiniz derdim Kraliçem, genç Kraliçe olmasaydı eğer.”

ayna

Karakter Analizi

Cinder

Kraliçemiz artık karakter gelişimini tamamlamıştı. Ay ülkesinin onun olduğunu farkındaydı ve istiyordu. Tahtını saiplenmişti ve eskisinden daha güçlüydü. Ay’ı gezerken insanların ne kadar zor bir durumda olduğunu hanedan üyesi olduğu Blacburn’lerin Ay’ın dış bölgelerine hiç değer vermediğini ve insanları umursamadıklarını fark etti. Cinder savaşını sahiplendiği halkı için verecekti.

Teyzesi Levana neden onu yakmştı hiç mi iyi biri bulunduğu kötü durumdan ve Dünya ile olan sorunlarından kurtaracaktı. Tahtını aldıktan sonra ilk iş insanlar ay sihrinden etkilenmesin diye kendinde de bulunan cihazın çoğaltılmasıydı. Tabi ki kurt askerlerinde Dünyadan evleri Ay’a dönemsi. Tabi ki virüsün suçlusu Ay devleti tüm panzehiri Dünya’ya yollayacak ve Dünyalılar Ay’a gelebilecek. Aylılarda Dünya’ya gidebilecekti. Cinder tahtından vazgeçip bir Cumhuriyet kurmayı planlıyordu bir kaç yıl içinde. O bir devrimciydi. Cinder bize bir insanın kendisine inanmasının önemini çok güzel anlattı. Teşekkürler Kraliçe Selene.

Winter

Winter bir çılgın. Ay’ın ve Dünyanın en güzel kızı ama yüzünde 3 yara izi ar bu izleri Levana’nın onun sihrini kontrol eder yaptığı söyleniyor. Winter Levana’nın üvey kızıydı Babası Evret Hayle daha önce başka biriyle evliydi ve Winter doğduğunda annesi ölmüştü. Winter sihrini kullanmıyordu ve bu yüzden Levana ondan daha çok nefret ediyordu sihrini kullanmasa dahi o hep güzeldi. Winter basit bir terzinin kızı olarak kalmak istiyordu Prenseslik onun için berbat bir oyundıu. İnsanlara karşı

çok nazikti Winter. Scarlete Cress’e hep o yardımcı oldu. O kadar çılgındı ki takımdan kimsenin cesaret edememiyeceği bir şey yapıp kurtlarla konuşmaya gitti. Winter çılgın bir dahiydi. Kraliçe olmaya çok layıktı ama onda hanedan kanı yoktu. Buna rağmen Levana onu rakibi olarak görüp ölmüş kocasına verdiği sözü tutmadı ve onuda öldürme kararı aldı. İnsanlar Selene’yi tanımıyordu ama Winter’ı tanıyor ve seviyorlardı dış bölgelerden Cinderdan daha hızlı bir şekilde ordu topladı. Serideki Thorne dan sonra en eğlenceli karakter Winter dı. Tüm Ay ona o ise Jacin’e aşıktı. Winter serimizin sonunda Ay’ın elçisi oldu çünkü insan ilişkilerinde çok nazik ve kibardı. Sadece o geçmişi bu kadar kötü olan bu ülkeyi zarafetiyle kurtarabilirdi. Cinder da bu yüzden onu seçmişti. Pamuk prenses maslındaki elma yeme olayı burda ekşi elma şekerleri ile yapılmıştı. Winter bunu yediğinde virüse yakalandı ve Jacin ona panzehiri getirdi. Winter’a bize kibarlığı ve çılgınlığı gerçekten yaşattığı için teşekkür ederim.

Jacin

Küçüklüğünden beri Winter’a aşık olan Jacin onun için Cinder’ın ekibine bir süre katılmış sonrasında Winter için canının tehlikeye attıp Ay’a geri dönmüştü. Jacin bir muhafız olduğu için ve Levana sürekli Winter’a öfkeli olduğu için ondan uzak duruyor duygularını belli etmiyordu. Winter’ı kraliçenin ölüm emrinden kurtarmak için elinden geleni yapmıştı. Jacin serideki en korumacı erkekti Winter’ın yanından ayrılmamak için elinden geleni yapıyordu. Jacin sevdiği kız için herkesi bırakıp hiç düşünmeden gidebilirdi. Jacin

normal Ay’lı bir ailenin çocuğuydu doktor olmak istiyordu ama Winter’ın sevgisi ağır basınca sırf onu korumak için muhafız oldu. Jacin Winter için çok hırslı bir karakterdi onu çözmek beni çok zorladı.

Cress

Takımımız’ın gizli beyni Cress ilk başta takımdan ayrılmış durumda ilk kez hiç tanımadığı Winter ve Jacin’in yanında arkadaşlarına yardım etmekten hiç vazgeçmeyen ürkek kızımız Cress. Cress olmasaydı isyan olamazdı çünkü isyan için tüm ayın kasabalarında videoyu yayınlayan Levana’nın gerçek yüzünü ayda yayınlayan kişi hep Cress savaştaki takımın en önemli isimiydi bence. Thorne ile ilişkilerinde arık kendini tek taraflı bir şeyler yaşıyor gibi hissetmekten bıkmıştı ve Thorne ona hiç bir şeyin tek taraflı olmadığını hatırlattı

Savaş sonunda artık Rampion da Kaptanın yardımcısı olarak gidecekti onlar mutlu olmayı hak ediyordu. Cress bir kadının ne kadar güçlü olabileceğinin örneğiydi sizi bir uyduya mı hapsettiler o zaman onların sistemlerine gir o zaman sen onları orda yönet. İşte Cress buydu Saçlarını uzatmadı sadece Rapunzel Prensi beklerken Prensi kendi getirdi ayağına.

Thorne

Çapkın Kaptan Thorne. Cress yanındayken ona karşı duygularından emin olamayan Thorne. Cress onlardan ayrılınca çökmüştü. Çünkü çoktan Cress’e aşıktı. Thorne seride en absürt karakterdi. Olur olmadık yerlerde yaptığı gereksiz yorumlar aslında onun bambaşka kafada olduğunu ve orada macera için olduğunu belli ettiriyordu. Savaşın sonunda Rampion ona verildi ve tüm suçları affedildi. Thorne hayatta istediği iki şeye kavuştu Rampion ve Cress tabiki artık herkes istediği gibi ona Kaptan diyordu. Thorne Cinder’ın iko dan sonra en iyi arkadaşıydı bu macerayı beraber başlatmışlardı. Cesaretin ve her herşeyle dalga geçme yeteneğin için teşekkürler Kaptan.

Scarlet

Dik kafalı kızımız Scarlet hayvanat bahçesinde kendini bir insandan çok bir hayvan gibi hissederken Winter ile kaçma fırsatı buldu bu kitapta Winter’ın en iyi arkadaşı Scarlet oldu. Sürekli onun dadılığını yaptı onu hiç yalnız bırakmadı dediği şeyleri saçma bulsa bile Winter’a olan güveni ile denedi ve orduyu toplamayı başardılar. Scarlet bir dişi kurt gibiydi her şeyi herkesi parçalaya bilecek güçteydi. Wolf ile ilişkisi sürekli uzaktaydı çünkü çok az bir zaman beraber kalabildiler ve sonra Wolf Cinder’la kaçırıldı ama sonunda bir birlerine kavuştular ve Fransa’ya dönüp bahçeleriyle ilgilenecekler.

Scarlet bu serinin en cesur ve inatçı karakteriydi. Kırmızı başlıklı kız babanesini kurtaramadı ama bir gezegenin kurtulmasında tüm cesaretiyle oradaydı ve başarılıydı.

Wolf

Karakterimiz Scarlet’i uzun zamandır görememenin verdiği sıkıntı içinde. Ay’a gidip Scarlet’i kurtarma fikrindeyken planların değişmesi ve kendisini Annesinin yanında bulması onu duygusal bir karmaşıklığa itiyor. Wolf genetiği değiştirilmiş bir asker olduğu için koku alma duygusu bir kurttan farksızdı. Scarlet’in kokusunu aldı ama Scarlet bir tutsaktı annesinin evinin bulduğu bölgede işi neydi? Kokuyu hemen takip etti ve kırmızı kapüşonun Winter da olduğunu gördü Wolf Winter’ın güzelliğinden etkilenmeden Scarlet nerede diye kükredi Winter’ı parçalayacaktı. Buna çok şaşırdım açıkcası çünkü bir tek Wolf

Winterdan etkilenmedi ilk görüşte. Ardından daha yeni Scarlet’le buluşmuştu ama Cinder ve Wolf tutuklandı. Wolf’un genetiğiyle daha fazla oynayıp daha fazla bir kurda benzettiler. Levana’nın düğününde onun beynini yıkadıklarını sanıp onu yakın koruma yaptılar hatta Kai Wolfu tanıyamadı bir an için. Wolf ise Scarlet’e o kadar aşıktı ki ne yaparlarsa yapsınlar beynini yıkıyamazlardı. Levana’ya saldırdı eğer biraz daha hızlı olsaydı onu ilk o öldürecekti. İşte cesaret tamda bu Scarlet’in Alfasına yakışır bir hareket.

Kai

Genç İmparatorumuzun çaresizliklerini gördük. Levana’nın elinde kalmıştı onla evlenmek ve kendi imparatorluğunun tacını ona vermek zorundaydı. Cinder’a aşıktı ve onlar başarısız olsa dahi Kai Levana’yı er yada geç öldürecekti. İmparator olmanın onun sırtına verdiği yüklere hiç alışamamıştı her şeyi bırakma şansı olsaydı bırakırdı ama halkı onu o kadar seviyordu ki onları nasıl bırakacaktı. Düğünden vazgeçse Ay’a giden tüm Dünya delegeleri ölürdü. Dünya’yı nasıl buru duruma sokabilirdi? Gördüğümüz gibi korkunç bir çaresizlikteydi Kai.

Bunlar içerisinde eli kolu bağlı bir odaya tıkılmıştı Kai. Levana’nın istediği şeyleri yapıyordu ister istemez. Eline iki fırsat geçti Cress’i kontrol odasına sokmak ve Savaş başladığında Levana’nın onları zorla kapattığı salondan Aylı aileleri ve Dünya Liderlerini limana kaçırmak. Kai kitap boyu hep bir çaresizlikte kaldı ama hep asildi. İmparator KAİTO.

İko

Levana

Seri Boyunca yer veremediğim Androidimiz İko Cinder’ın sağ koluydu. Zor anda aklınıza gelmediği bir anda İko Cinder’ı kurtarıyordu. İko savaş boyu bir droid olmasına rağmen çok duygulu ve inanılmaz sadıktı. Ay halkı droid kullanmıyordu çünkü onların zihnini kontrol edemiyordu. İko hata bir kere ölü numarası yaparak kurtuldu. Aylı’lar droid nasıl ölür bilmiyordu. İko Cinder’ın kız kardeşi gibiydi. Çoğu insandan daha sadık olduğun için teşekkürler İko sen çok güzelsin.

Kötü Kraliçemizi durdurmak imkansızdı. Çok güçlü bir karakterdi kabul edeyim eğer yanık yüzü ortaya çıkmasa sihir yeteneği konusunda kontrolünü kaybetmez ve tüm takımı öldürürdü. Levana herşeyi halkı için yaptığını sanan bir Kraliçeydi. Çok zekiydi ama çok şeytani bir zeka. Levana ablası tarafından bedeni yakılmış bir kızdı kendine göre bu yüzden çok güçsüz ve çaresizdi. Ablasının kızı Prenses Selene’yide intikam duygusu ve tahta sahip olma hırsıyla yakmıştı. Levana için ayrı bir ek kitabımız var burada onun hakkında çok daha fazla şey öğrenicez.

Levana aslında herşey kendine kalsa tüm sorunları ortadan hızlıca kaldırıyor. Pratik bir katil anlayacağımız. Hedefi hep her şeye sahip olmak. Ay’ın gelmiş geçmiş en güçlü en güzel en zeki Kraliçesi olmaya çalışıyor ama ölümünden sonra hükümdarlığı feshediliyor. Levana hırslarına ve korkularına yenildi ve herkese ihanet etti. O çok zekiydi çünkü öldükten sonra arkasında binlerce insan götürdü yaşarken ise milyonlarca insanın virüsten ölmesini sağladı. Belki de halkını koruduğunu ve yücelttiğini düşünen bir aptaldı ve tek hedefi birileri beni artık başarılı bul sundu. Levana isimli kitapta daha ayrıntılı incelemek üzere…

Kitap serimiz burada bitiyor iki ek kitap var bunları yorumlayıp paylaşacağım. Kitap serimize bayıldım keşke kaliteli bir filmi veya dizisi çekilse çok isterim. Hayal dünyamızda ki Prenses-Prens ilişkisini alt üst etti . Çünkü artık sürekli erkekler tarafından kurtulan prensesler değil. Bir gezegeni kurtaran Prensesler gördük. Ay’ın çok derinlemesine incelenmesi çok hoşuma gitti. Bazı ayrıntılar çok hoştu her şey bir mantık çerçevesindeydi. Kitabı okuyalım okutalım. Kadınların hedeflerini erkeğe bağlayan hikayeleri kapatın. Çünkü burada çok cesur kadın ve erkekler gördüm. Ne erkek olduğu için birini kahraman sonsuz cesaretli harikulade bir olağanüstülükle prens yaptı hikaye. Ne de bir kadını çaresiz, erkeğe muhtaç bir prenses kalıbına soktu. Herkesin cinsiyet olarak eşit olduğu kocaman bir ütopya burası. Kısaca kurtarılmayı beklemeyin kendinizi kendiniz kurtarın.

https://margheritaviola.com/2020/08/05/karamazov-kardesler/

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir